Estetiska kurser

Bild och form 1b, 100 poäng
BILBIL01b

Bild och form är för dig som såväl vill vara kreativ och vill prova att undersöka världen på ett annat sätt än genom text. Genom bild får du undersöka allt från din identitet till hur makten använder visuella symboler för att skapa sin särställning. Man behöver inte nödvändigtvis vara ”duktig” på att teckna och måla för att gå denna kurs. Du kommer givetvis att bli bättre på det efter lite tips på metoder och knep i denna kurs. Men du kommer även att få uttrycka dig genom och undersöka olika tekniker såsom collage, göra modeller, fotografi, tillverka masker, skapa land art.

I kursen får du även arbeta med olika typer av bilder och bekanta dig med uttrycksformer som används i olika yrken, såsom illustration, formgivning av vardagsprodukter, mediabilder och konst. Förutom att kursen bild och form ger en inblick i olika yrkesliv med bilden som bas, får du även använda bildspråk för att kunna kommunicera visuellt. Det innebär att genom bild kunna uttrycka känslor, stämningar, vem man är som person och vilken identitet man vill ha.  Vi lever dessutom i en tid då bilder tar mer och mer plats i sociala medier, i vår vardag och därmed i vårt medvetande. Då gäller det att kunna förstå och analysera hur mediabilder och det rusande bildflödet på sociala medier påverkar oss och hur vi kan förhålla oss till det.

Målgrupp: alla

Har du frågor om kursen, kontakta Therese Norrmén
072-596 66 96
therese.norrmen@botkyrka.se

Scenisk gestaltning 1, teater, 100 poäng
TEASCE01
Scenisk gestaltning 1 är kursen för dig som tycker om att arbeta konstnärligt och praktiskt med t ex skådespeleri, scenografi, mask och kostym. Oavsett om du är van vid att stå på scen eller inte så får du under kursen utveckla din förmåga att medvetet kommunicera med din publik och att samarbeta med andra för att gestalta en berättelse. Undervisningen ger dig också möjlighet att utveckla dina kunskaper om teater ur ett historiskt perspektiv. I kursen ingår teaterbesök.

Målgrupp: alla

Har du frågor om kursen, kontakta Natalie Lund
072-596 66 88
natalie.lund@botkyrka.se