Individuellt val

Inför kommande läsår 2024/25 ska du som går i åk 2 välja kurser att läsa inom ramen för det individuella valet. Du ska bara välja kurser motsvarande det antal poäng som saknas i din individuella studieplan.

Det är viktigt att du tittar i din studieplan för att se hur många poäng du behöver välja. Du kan välja kurser ur olika block förutsatt att blocken inte krockar med varandra. De olika blocken ligger på olika schemapositioner.

Utbud

Här ser du en lista på vilka kurser du kan välja till nästa läsår. Du ser vilka kurser som ligger i vilka block samt hur många poäng de motsvarar. Du kan även läsa kortare beskrivningar av kurserna om du klickar på elev/individuellt val i menyn ovan. Där finns också målgruppen angiven, så att du vet om kursen är tillgänglig för just dig.

Hur gör jag?

Följ instruktionerna i lathunden (pdf).

Hur ska man tänka kring sitt val?

Här har du chansen att välja en kurs som kan komplettera din gymnasieutbildning på ett bra sätt. Vissa kurser ger meritpoäng och andra kan ge ditt sista gymnasieår att lära nytt eller få utlopp för din kreativitet på ett annat sätt. Bolla gärna dina tankar och funderingar med din SYV!

Om jag vill läsa fler kurser än vad som krävs?

I din examen ska du ha kurser motsvarande sammanlagt 2500 poäng. Om du av någon anledning skulle vilja läsa fler kurser än vad som ryms inom det individuella valet så måste du först ansöka om att få utökat program. Kontakta SYV.

Sista datum att söka kurser inom det individuella valet: fredag 9 februari 2024.