En god bas för vidare studier Naturvetenskaps-
programmet

Vi har fördjupningar inom flera olika områden som bioteknik, medicin, matematik och ekologi samt intressanta samarbeten utanför skolan. Våra lärare är legitimerade, flera med doktorsexamen, och de har ett stort engagemang i dig och inom sina ämnen.

0

Antagningsgräns

0

Antagningsmedian

0 %

Elever med slutbetyg

Ja

Högskolebehörighet

Våra fördjupningar

Du som är intresserad av medicin och modern biologi kan specialisera dig inom bioteknik och medicinsk kemi. Det ger dig en utökad förståelse om hela människans biologi och de biologiska systemens allra minsta byggstenar

En allt viktigare kunskap i dag är samspelet mellan människa och miljö. Därför kan du som är särskilt intresserad fördjupa dig inom ekologi.

Tycker du om matematik och kanske har studier till ingenjör som mål kan du läsa matematik specialisering som är en kurs vi ger på högskolenivå.

Samarbeten

En viktig del av utbildningen är de kontakter vi har utanför skolan. Du kan delta i forskarskolor vid bland annat Stockholms universitet, KTH och Karolinska institutet.

Vi gör studiebesök vid sjukhus och företag inom Life Science. För elever som utmärker sig har vi stipendier till evenemang som Molecular Frontiers och Berzeliusdagarna.

Gymnasiearbete

Här visar naturtreorna upp sina gymnasiearbeten.

Välj att Studera vidare

Våra elever som studerar vidare på t.ex. Läkarlinjen eller vid KTH säger ofta att en del i grundkurserna är bekant efter tiden hos oss.

För frågor om naturvetenskapsprogrammet, kontakta:

Jessica Jerbi

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE NA, TE OCH VO

Kristina Bergmark

Legitimerad med behörighet att undervisa i kemi och matematik. lektor. programlagsledare: na
Mentor NA21B