FN-rollspel 2023

Idag genomförde skolan del 1 av det programöverskridande rollspelet om FN i kursen samhällskunskap 2. För sjunde året i rad arrangeras en lobbydag där klasser från samhälls- och ekonomiprogrammet samarbetar kring olika världspolitiska frågor.

Eleverna lär sig att argumentera för sin resolution som de skrivit, de lär sig också att bilda allianser tillsammans med andra medlemsstater kring stora viktiga globala frågor. Resolutionerna handlar om aktuella krig och konflikter, mänskliga rättigheter, terrorism och klimathot.

Formellt klädda går de in i rollen som delegat för sin stat. En dag med förhandlingar, stress, diplomati och många lärdomar. Stort tack till alla som varit med och bidragit till att göra lobbydagen så bra. Ni är stjärnor allihopa!