FN-rollspel 2023

Idag genomförde skolan del 1 av det programöverskridande rollspelet om FN i kursen samhällskunskap 2. För sjunde året i rad arrangeras en lobbydag där klasser från samhälls- och ekonomiprogrammet samarbetar kring olika världspolitiska frågor.

 

Eleverna lär sig att argumentera för sin resolution som de skrivit, de lär sig också att bilda allianser tillsammans med andra medlemsstater kring stora viktiga globala frågor. Resolutionerna handlar om aktuella krig och konflikter, mänskliga rättigheter, terrorism och klimathot.

 

Formellt klädda går de in i rollen som delegat för sin stat. En dag med förhandlingar, stress, diplomati och många lärdomar. Stort tack till alla som varit med och bidragit till att göra lobbydagen så bra. Ni är stjärnor allihopa!

 

Föregående bild
Nästa bild

Öppet hus

Senaste nytt

Allaktivitetsdagen 2024

I fredags genomfördes Allaktivitetsdagen där skolans elever fick delta i aktiviteter som yoga, styrkelyft, klättring, poledance, padel, zumba och fjällresa till Romme.

Berzeliusdagarna

Ett stort tack för skolans bidrag som gjorde det möjligt för oss att närvara vid Berzeliusdagarna. Det var en otrolig upplevelse att

Juridik SM 2024

Under förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammets juridikinrikning åk3  i Juridik SM. I konkurrens med  elever från hela Sverige ägnade de en