FN-rollspel 2023

Idag genomförde skolan del 1 av det programöverskridande rollspelet om FN i kursen samhällskunskap 2. För sjunde året i rad arrangeras en lobbydag där klasser från samhälls- och ekonomiprogrammet samarbetar kring olika världspolitiska frågor.

 

Eleverna lär sig att argumentera för sin resolution som de skrivit, de lär sig också att bilda allianser tillsammans med andra medlemsstater kring stora viktiga globala frågor. Resolutionerna handlar om aktuella krig och konflikter, mänskliga rättigheter, terrorism och klimathot.

 

Formellt klädda går de in i rollen som delegat för sin stat. En dag med förhandlingar, stress, diplomati och många lärdomar. Stort tack till alla som varit med och bidragit till att göra lobbydagen så bra. Ni är stjärnor allihopa!

 

Föregående bild
Nästa bild

Senaste nytt

Sommaren är här!

Äntligen är sommaren här med sol och värme! Vår fina skolgård inramad av grönska och blommande träd lockar så här i maj

Friluftskampen 2024

Tisdagen den 30 april gick den årliga friluftskampen av stapeln.En friluftsdag ute på Lida friluftsgård för våra elever i årskurs 3 där

Mösspåtagning 2024

Förra veckan var det mösspåtagning för årets studenter. Tal hölls av rektor Lennart Gudmark följt av studentsång. I strålande solsken och fyllda