Botkyrka kvinno- och tjejjour på besök

Under vecka 47 fick skolan besök av Botkyrka kvinno- och tjejjour. Syftet med besöket var att uppmärksamma kommunens återkommande projekt- och aktivitetsvecka ”En vecka fri från våld” som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer. 

En av tre kvinnor i världen utsätts under sin livstid för fysiskt eller sexuellt våld. Våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och ett omfattande samhälls- och folkhälsoproblem som sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser.

 Våld mot kvinnor och tjejer är ofta dolt för omgivningen, det vanligaste är att det utförs av en partner eller nära anhörig och i hemmiljö där ingen utomstående ser eller hör.

Öppet hus

Senaste nytt

Allaktivitetsdagen 2024

I fredags genomfördes Allaktivitetsdagen där skolans elever fick delta i aktiviteter som yoga, styrkelyft, klättring, poledance, padel, zumba och fjällresa till Romme.

Berzeliusdagarna

Ett stort tack för skolans bidrag som gjorde det möjligt för oss att närvara vid Berzeliusdagarna. Det var en otrolig upplevelse att

Juridik SM 2024

Under förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammets juridikinrikning åk3  i Juridik SM. I konkurrens med  elever från hela Sverige ägnade de en