Botkyrka kvinno- och tjejjour på besök

Under vecka 47 fick skolan besök av Botkyrka kvinno- och tjejjour. Syftet med besöket var att uppmärksamma kommunens återkommande projekt- och aktivitetsvecka ”En vecka fri från våld” som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer.

En av tre kvinnor i världen utsätts under sin livstid för fysiskt eller sexuellt våld. Våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och ett omfattande samhälls- och folkhälsoproblem som sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser.

Våld mot kvinnor och tjejer är ofta dolt för omgivningen, det vanligaste är att det utförs av en partner eller nära anhörig och i hemmiljö där ingen utomstående ser eller hör.