Ekonomiprogrammets fördjupningsvecka 2024

Tullinge gymnasium har två inriktningar på ekonomiprogrammet – ekonomisk och juridisk. Under vecka 5 hade eleverna i årskurs 3 fördjupningsvecka. 

Ekonomieleverna fick fördjupa sig i marknadsföring. De fick praktiska tips på hur man kan arbeta med en reklamkampanj och hur man tar fram en grafisk profil. De fick även genomgå en säljutbildning från företaget Tre – värdefulla kunskaper som sedan tillämpas på elevernas UF-företag. 

Juridikeleverna besökte då en  advokatbyrå och arbetade med två rättsfall, till vilka de skrev stämningsansökningar och svaromål.  De fick också möta en domare som berättade om jobbet och vilka framtida möjligheter de har i arbetslivet. Retorik, som de läser i årskurs 3,  är ett viktigt redskap för jurister. Detta fick eleverna träna på under det avslutande  rättegångsspelet på Södertörns tingsrätt.

Previous slide
Next slide

Senaste nytt

Sommaren är här!

Äntligen är sommaren här med sol och värme! Vår fina skolgård inramad av grönska och blommande träd lockar så här i maj

Friluftskampen 2024

Tisdagen den 30 april gick den årliga friluftskampen av stapeln.En friluftsdag ute på Lida friluftsgård för våra elever i årskurs 3 där

Mösspåtagning 2024

Förra veckan var det mösspåtagning för årets studenter. Tal hölls av rektor Lennart Gudmark följt av studentsång. I strålande solsken och fyllda