Ekonomiprogrammets fördjupningsvecka 2024

Tullinge gymnasium har två inriktningar på ekonomiprogrammet – ekonomisk och juridisk. Under vecka 5 hade eleverna i årskurs 3 fördjupningsvecka. 

Ekonomieleverna fick fördjupa sig i marknadsföring. De fick praktiska tips på hur man kan arbeta med en reklamkampanj och hur man tar fram en grafisk profil. De fick även genomgå en säljutbildning från företaget Tre – värdefulla kunskaper som sedan tillämpas på elevernas UF-företag. 

Juridikeleverna besökte då en  advokatbyrå och arbetade med två rättsfall, till vilka de skrev stämningsansökningar och svaromål.  De fick också möta en domare som berättade om jobbet och vilka framtida möjligheter de har i arbetslivet. Retorik, som de läser i årskurs 3,  är ett viktigt redskap för jurister. Detta fick eleverna träna på under det avslutande  rättegångsspelet på Södertörns tingsrätt.

Föregående bild
Nästa bild

Öppet hus

Senaste nytt

Allaktivitetsdagen 2024

I fredags genomfördes Allaktivitetsdagen där skolans elever fick delta i aktiviteter som yoga, styrkelyft, klättring, poledance, padel, zumba och fjällresa till Romme.

Berzeliusdagarna

Ett stort tack för skolans bidrag som gjorde det möjligt för oss att närvara vid Berzeliusdagarna. Det var en otrolig upplevelse att

Juridik SM 2024

Under förra veckan deltog elever från Ekonomiprogrammets juridikinrikning åk3  i Juridik SM. I konkurrens med  elever från hela Sverige ägnade de en